A fűnyíró Rider legfontosabb tulajdonsága, hogy a vágóasztal nem a gép alatt, hanem az első kerekek előtt helyezkedik el és ennek köszönhetően nem tapossa le az első kerék a levágandó füvet a kaszaház előtt, így magasabb fűben is egyenletesebb vágást tesz lehetővé, jól használható és jobb rálátást biztosít a levágandó füves területre. Az előre felszerelt vágóasztal másik nagy előnye, hogy könnyedén be tud nyúlni a bokrok, padok alá és a fák tövében is hatékonyan végzi el a fűnyírást.

Husqvarna rider

A Husqvarna riderek egyedülálló csuklós kormányzási rendszerének köszönhetően a hátsó kerekek képesek elfordulni a gép alatt, ezáltal nagyszerűen irányítható, működése intuitív — így könnyen manőverezhető az akadályok körül, illetve nagyon kis helyen, szinte egyhelyben képes megfordulni. Meghajtásukat tekintve két csoportra oszthatjuk őket, csak hátsó kerék és összkerék meghajtású riderek. Az összkerék meghajtású fűnyíró riderek könnyedén megbirkóznak a nedves fűvel, emelkedős vagy laza, homokos területekkel vagy akár télen a hótolással.

Típustól függően a vágóasztal lehet 94, 103, 112, 122 vagy akár 155 cm széles is. A Husqvarna fűnyíró Riderek úgynevezett Combi vágóasztallal vannak felszerelve, ez kétféle fűvágási módot tesz lehetővé, az egyik a BioClip, mulcsozás, ahol a levágott füvet összeaprítja és a vágóasztal szélességében a talajra hullajtja, a másik lehetőség, hogy a vágóasztalból egy lemezt eltávolítva, rendezett sorba teszi le fűnyesedéket.  De fűnyíráson kívül számos más feladat elvégzésére alkalmasak a különböző rászerelhető adaptereknek köszönhetően (hótoló, hómaró, seprőgép, utánfutó, gyepszellőztető…), így az év minden évszakában hasznos partnerünk lehet az igényeinknek legmegfelelőbb Husqvarna Rider.

Husqvarna rider

Továbbá két csoportra bonthatjuk fű feldolgozás tekintetében, az R típusú Riderek elhagyják vagy lemulcsolják a füvet, míg az RC típusú gépek fűgyűjtővel vannak felszerelve, lehetővé téve a levágott fű hatékony összegyűjtését, a fűgyűjtő telitettségét sípoló hang jelzi felénk, ekkor gombnyomásra tudjuk kiüríteni a megtelt fűgyűjtőt és anélkül tudjuk folytatni a munkát, hogy lekellett volna szállnunk a vezetőülésből.

A teljesítményről típustól függően erőteljes 12 és 19 lőerő közötti Kawasaki vagy Briggs&Stratton motorok gondoskodnak, de a legnagyobbak akár 25 lőerős diesel motorral vágnak neki a feladatnak.

Szeretne többet megtudni a Husqvarna rider gépekről? Vagy megnézné élőben a ridereket? Budapesti, és budaörsi Husqvarna szaküzletünkben is várják szakértőink. Kérdezzen bátran ITT, rider szakértőnk válaszol minden kérdésére!