Egy modern fűnyíró traktort szinte minden kertbe jó szívvel ajánlunk. Az egyetlen titka, hogy a kerthez/fűterülethez megfelelő traktort kell megkeresni. Minden nagy márkának vannak olyan típusai, amelyek alkalmasak a legkisebb kertektől, egészen a bokros, nagyméretű területekig.

Óriási nagy előnye ezeknek a traktoroknak, hogy a fűnyírás mellett egyéb ház körüli teendőkre is alkalmasak. Vásároljunk hozzá hótoló lapátot, és télen könnyedén takaríthatjuk el vele a havat.

A levágott fűterület nagysága mindig az adott fűnyíró traktor típusától függ. Vannak kisebb, néhány száz négyzetméternyi területre alkalmas gépek, valamint több ezer négyzetméternyi fűterület lenyírására tervezett traktorok. Talán ebben a kérdésben a vágási szélesség a lényegesebb tényező, hiszen a kisebb területre elegendő egy keskenyebb vágási szélesség, amíg egy nagyra az egy méter feletti szélesség a legideálisabb.

A fűgyűjtés szempontjából két féle típust különböztetünk meg. Az egyik az oldalkidobós, a másik a fűgyűjtővel rendelkező traktor. A bokrosabb gyepterületek nyírására, valamint ha kevésbé fontos az esztétika, akkor az oldalkidobós fűnyíró traktort javasoljuk. Ha viszont szép nagy és egyenletes pázsittal rendelkezünk, akkor a fűgyűjtős verzió lesz a jó választás. Utóbbi esetében nem marad nyesedék és a fű ápolt és igényes lesz.

Az utóbbi években piacra dobott fűnyíró traktorok számos kényelmi funkcióval rendelkeznek. Természetesen itt is a típustól függ, hogy milyen felszereltség jár a traktorhoz. Néhány példát azért megemlítünk: szerszám nélküli vágókés csere, könnyű manőverezhetőség, a fűgyűjtő a vezetőülésből is üríthető, egy gombnyomásos irányítórendszer, tolatórendszer, állítható ülés, pohártartó.

A fűnyíró traktorok karbantartását, javítását és szervizelését is elvégezzük. Megfelelő szaktudással és eszközökkel rendelkezünk a különböző munkák elvégzéséhez.

A kimondottan bokros gyepterületekre kifejlesztett fűnyíró traktorok garantálják az egyszerű manőverezhetőséget. A könnyű kormányozhatósága és a pedálok használata kiváló vezetési élményt biztosít még nehezebb terepen is.

A kínálatban olyan fűnyíró traktort is találunk, amely a földtulajdonosok számára is óriási segítség. Ez a típus egy nagy teljesítményű fűnyíró traktor, amely számos kényelmi funkcióval is rendelkezik, hogy a hosszabb idő eltöltése se okozzon problémát. Kiegészítőivel használhatjuk más ház körüli teendőkre, valamint télen hó eltolására is.

A fűnyíró traktorok, riderek, és zero turn fűnyírók karbantartását,  javítását is elvégezzük. Ehhez rendelkezünk minden szükséges szerszámmal és szaktudással.

Tegye fel kérdését szakemberünknek!